l'11 de Setembre de 2014

divendres, 23 de novembre del 2012

DOS DIES...


Per fi s'acosta la data, només queden dos dies per al 25-N. Des del 11 de setembre fins avui, hem escoltat un món de bajanades, d'atacs directes a un procés sobiranista Català que encara no ha començat, prohibint un referèndum que encara no sigui proposat, des de diferents personalitats de la Política Espanyola, mitjans de comunicació i d'algun exmilitar amb desitjos de noves aventures bèl · liques. Però no ens enganyem, passi el que passi a les eleccions, (que per cert, les considero les més importants que he viscut) guanyi qui guanyi, perdi qui perdi, l'únic que guanyarà serà la democràcia.

Bé, dit això, m'agradaria remarcar que estic gairebé segur que tant CiU com ERC i ICV treuran uns molt bons resultats, tot i que també he de dir que Ciutadans treurà també un bon resultat, això sí, gràcies a la pèrdua de vots del PPC. Mentre els partits grans amb seu a Madrid, com PPC i PSC, quedaran una mica per sota dels resultats de les últimes eleccions autonòmiques. Sí, guanyaran els partits que estan a favor de celebrar un referèndum d'autodeterminació, però com s'ho prendran des de Madrid?, Doncs com de costum, malament encara que posin cara de felicitat quan coneguin els resultats electorals, ja que sempre intentan treure  importancia a la derrota. Si CiU no aconsegueix la majoria absoluta, ells ho considereran com un gran triomf, però no s'enganyin, el que compta no és que CiU tregui majoria o no, si no, que els partits a favor del referèndum guanyin amb una majoria aclaparadora, i potser m'equivoqui, però crec que en el pitjor dels casos, CiU treura entre 60 i 62 escons, ERC 12-14, ICV 10-12 i no ens oblidem de CUP que pot treure entre 1-3. Ara sumem a la baixa els escons, 60 +12 +10 +1 = 83 escons pels 52 escons dels partits contraris a un referèndum. Encara que jo apostaria per un resultat millor, em explicaré, jo crec que CiU tot i no treure majoria podria acostar-se als 64-65 escons, ERC entre 14-17, ICV 12-14, i CUP 3-4, i  si els sumem aquest seria el resultat, 64 +14 +12 +3 = 93 escons a favor del referèndum per 42 en contra, aquests resultats si que farien molt de mal a Madrid, ja que des d'Europa i tot el món en general estan molt pendents del que passi aquest 25-N, i d'aconseguir aquests resultats, estic més que segur que tindrem molts veus a favor de Catalunya fora de les nostres fronteres.

Estaran contents si CiU no treu 68 escons, però al cap d'un parell de dies, aquesta felicitat s'anirà dissipant, fins a desaparèixer del tot. I just en aquest moment, és quan començaran a llançar els atacs més durs que ens puguem imaginar. Ens amenaçaran amb suprimir-nos l'autonomia, amb condemnar el president electe si aquest intenta dur a terme el referèndum, i com sempre no faltarà l'il · luminat que insinués l'ús de les forces armades si fos necessari. Però just quan tot això passi, és quan menys por hem de tenir, i treure més el pit, per ensenyar els Espanyols el nostre cor, un cor català que mai es rendirà per molt que ens amenacin. Volem la Llibertat del nostre poble, de la nostra nació, perquè així ho sentim i ho necessitem, i contra la nostra voluntat, ningú i torno a repetir, ningú ens podrà aturar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada