l'11 de Setembre de 2014

dilluns, 12 de novembre del 2012

Democràcia disfressada de dictadura, o dictadura disfressada de democràcia?


"El ministre d'Afers Estrangers, José M. García Margallo, ha declarat avui en una entrevista a la COPE que el Tribunal Constitucional espanyol suspendrà cap mena de convocatòria de referèndum per part de la Generalitat de Catalunya. I ha dit que si s'acabés Fent seria "un cop d'Estat a Termes Jurídics '. Segons Margallo, la constitució no permet convocar aquesta mena de consultes perque no Existeix el Dret de Secessio ni d'autodeterminació.

Informació: VilaWeb."

"Els drets d'una nació deriven de la voluntat democràtica dels Seus Ciutadans i Ciutadanes, emparats per la Legislació internacional que reconeix el Dret dels pobles a l'autodeterminació."

Aquí l'únic que fa un "Cop d'Estat", és el govern de Madrid, un "Cop d'Estat a la democràcia" en impedir que tot un poble es pugui expressar en un referèndum. Però no és d'estranyar que aquestes coses passin a Espanya, doncs ja ens van fer un "Cop d'estat" en retallar l'Estatut de Catalunya el 2006, i des de les Espanyes ningú es va escandalitzar, sinó, tot al contrari, van aplaudir retallar el Estatut. Quan aquest Estatut, recordem, va ser aprovat democràticament a les urnes pel poble de Catalunya.

En aquella ocasió ens van deixar fer la votació, però el resultat de la mateixa com no combregava amb la aponión dels "Peperos", va ser retallat. ¿Això és democràcia?

Dit això, com és possible que en un estat democràtic se li negui el dret d'atodeterminació a un poble, on el sentiment generalitzat és precisament de poder expressar els seus ideals i sentiments en un referèndum?

Sens dubte, tot això demostra la poca democràcia existent en el govern de Madrid. Encara que si mirem al passat, d'on ve el PP? de la dictadura, amb la qual cosa, es pot entendre la seva postura, però no comprendre, ja que estem el 2012 i no el 1960.

Però si alguna cosa em sorprèn, encara que no hauria, és que el partit Socialista (PSOE) també combregui amb la mateixa idea, d'impedir un referèndum, quan històricament o almenys això penso jo, hauria de ser més tolerant i respectuós amb la voluntat d'un poble com el de Catalunya. Però està clar que en aquesta Espanya de pandereta i toros, mai encaixarem, ni per bé ni per dolen, per tant, perquè no ens deixen marxar si tampoc ens respecten quedant-nos?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada