l'11 de Setembre de 2014

dimecres, 14 de novembre del 2012

On estaven?


Ens diuen des de les Espanyes que Catalunya no hagués existit si no és per la Corona d'Aragó, però jo li pregunto a tots els historiadors manipuladors de les Espanyes, On era la Corona d'Aragó en l'any 1000 després de Crist?, simplement no existia com a tal, en canvi el comtat de Barcelona si, I la que  anomenem  avui Espanya?, Ostia, si tampoc existia ... I ens volen ensenyar història ...

La Veritable Història

Ramon Borrell, 26/05/972, Barcelona, 1017.02.25, Comte de Barcelona, Girona, i Osona. Fill de Borrell II i de Letgarda de Roergue. Va governar en solitari el Comtat de Barcelona a partir de 992.
En 993 es va casar amb Ermessenda de Carcassona amb la va tenir un fill.
Entre els anys 1000 i 1002 va ser atacat en diverses ocasions per Almanzor.
L'any 1010, va aprofitar la descomposició del Califat de Còrdova, i va organitzar una expedició a Còrdova juntament amb Bernat de Besalú, Ermengol I d'Urgell,  i Wadih, Cabdill musulmà. Després de derrotar a Sulayman prop de Còrdova, aquest va posar fi de forma definitiva al domini musulmà sobre el Comtat de Barcelona i la seva relació directa amb el Papa Silvestre II va reforçar la seva independència respecte al regne franc. Aconseguint atorgar el Comtat de Barcelona la llibertat i sobirania que tant desitjava.


El nom de «Corona d'Aragó» s'aplica a la historiografia actual a partir de la unió dinàstica entre el Regne d'Aragó i el Comtat de Barcelona.

El casament entre Petronila d'Aragó i Ramon Berenguer IV "Comte de Barcelona" es va celebrar a Lleida, l'agost de 1150. El 13 de novembre de 1137, Ramiro Rei d'Aragó va atorgar el seu gendre el regne, però no el títol de Rei, signant Berenguer com Comte de Barcelona i Príncep d'Aragó. Després Ramiro va renunciar al govern, encara que no al seu títol de rei, doncs seguia sent el Senyor Major de la Casa d'Aragó. D'aquesta manera, Ramiro va complir la missió de salvar la monarquia aragonesa sense descendia masculina i així també s'uniria el Regne d'Aragó amb el Comtat de Barcelona per formar "La Corona d'Aragó". Una unió de mutu acord entre dos estats, ja que mai el comtat de Barcelona va ser conquistat per Aragó. Com si avui dia s'unissin Suècia i Noruega per formar l'Estat nou, encara que en aquest cas seria més que difícil que succeís.

Imatge de: Catalunya Estelada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada